AFC ASALT IN FINALĂ!!!

May 17, 2017

AFC ASALT Bucureşti, în finala Cupei României doar dacă AMFB îşi va face datoria.

Vă prezentăm mai jos motivul:

În fapt, prin sesizarea nr. 269 din data de 05.05.2017, recurenta a adus la cunoştinţa Comisiei de Disciplină din cadrul Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti faptul că în cadrul meciului dintre echipele de fotbal AFC ASALT BUCUREŞTI şi AS TERMO din data de 03.05.2017, ora 16:30, disputat pe stadionul Electromagnetica, în semifinala Cupei României (faza municipală), echipa AS TERMO a folosit ilegal un jucător. Acest jucător se afla în stare de suspendare, întrucât a fost sancţionat cu cartonaşul roşu în faza sferturilor de finală din cadrul aceleaşi competiţii, în meciul disputat cu Progresul Bucureşti.

În ședinta din data de 10.05.2107, prin hotărârea nr. 269/CD Comisia de Disciplină a Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti (în continuare, AMFB) a respins ca neîntemeiată cererea de sesizare a AMFB, considerând că jucătorul a executat suspendarea de o etapă în cadrul meciului programat în campionatul Ligii a IV-a, conform art. 41 alin. (1) din Regulamentul Disciplinar al Federaţiei Romane de Fotbal. Mai mult, în opinia Comisiei, textul de la art. 30 alin. 5.2 din Regulamentul de Organizare a Activităţii Fotbalistice nu este incident în speţă, întrucât prevederea se aplică fazei naţionale a Cupei României, nu şi fazei municipale.

Faţă de cele expuse, considerăm că soluţia Comisiei de Disciplina s-a realizat în baza unei interpretări greşite a dispoziţiilor celor două regulamente.

Ce spune ROAF, art. 30 alin. 5.2: Avertismentele (cartonaşele galbene) aplicate jucătorilor până în faza şaisprezecimilor de finală, se anulează. Începând cu faza şaisprezecimilor, suspendarea unui jucător în cadrul Cupei României se efectuează la cumularea a 2 cartonaşe galbene. Cartonaşele roşii se menţin în faza şaisprezecimilor de finală. Cartonaşele roşii aplicate jucătorilor în cadrul Cupei României începând din faza şaisprezecimilor de finală se menţin doar în cadrul acestei competiţii. Etapele de suspendare primite începând din faza şaisprezecimilor de finală nu pot fi efectuate în etapele de campionat.

NOI AVEM MÂNDRIE, ONOARE ŞI ORGOLIU!
NOI SUNTEM ASALT!
NOI SUNTEM PAZNICII!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *